ja mogę polecić sajgonki ^^ są w miarę proste w przygotowaniu .(8-10 sajgonek) należy kupić : -papier ryżowy -grzyby mung (5) -kapustę pekińską (3 liście) -makaron ryżowy (50g) -mięso mielone(200g) -marchewka -jajko -kiełki fasoli mung (około 10 ) -sos sojowy (2 łyżki) -cebula
1 grzyby namoczyć w gorącej wodzie ,po 2o minutach odcedzić , odkroić nóżki ,a kapelusze pokroić w paski. 2 makaron wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem ,gdy zmięknie pokroić w paski 3 drogno pokroić marchew ,cebulę i liście kapusty . wymieszać i dodać mięso mielone ,jajko ,kiełki soji , sos sojowy 4 wszystko wymieszać i przyprawić do smaku 5 pojedyńczy papierek zanurzyć na 2 s w letniej wodzie i położyć na desce 6 nałożyć łyżkę farszu i zawinąć tak ,aby każdy brzeg był w środku 7 sajgonki smażyć na rozgrzanym ,głębokim oleju ,aż bd miały złoty kolor
ps. najlepiej smakują ze słodkim sosem chilli :3
SMACZNEGO !
|